Článek

Noc ve škole 6.A

Profilová fotka

Mgr. Hedvika Pařízková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Lukáš Harazin

Rok se s rokem sešel a 6.A si přála opět strávit společně čas ve škole po škole. A protože celý školní rok žáci usilovně pracovali, dobývali různé soutěže a dokonce jednu celostátní, ráda jsem jim přání splnila. 

Nutno ocenit, že jako šesťáci už si školní spáči zvládli nachystat velkou část programu sami. Ještě než odpoledne dorazil zbytek kolektivu, holky proměnily třídu v party místnos, nechyběly balonky, světýlka ani občerstvení. Jakmile jsme se sešli všichni, přesunuli jsme se do školní kuchyňky, kde proběhla variace na soutěž Masterchef. A protože v 6.A to ani jinak neumí, opět se překonali. Nejenže jsme s panem učitelem Harazinem jako porotci dostali ochutnávku připravovaných delikates, dokonce jsme byli usazeni ke stolu s obsluhou a drinkem. Po gastronomickém zážitku však přišlo těžké rozhodování, čí odvedená práce a servírovaná specialita byla ta ze všech nejlepší. Všechny skupiny byly připraveny, společná práce jim šla od ruky a jídla byla opravdu chutná. Ocenit jsme museli všechny.

Abychom si trochu odlehčili, následoval turnaj v dětmi oblíbené vybíjené. I zde třída projevila samostatnost a iniciativu – sami si přichystali diplomy a ceny pro ty nejlepší. Se soumrakem pak na rozjívené odvážlivce čekala nepostradatelná součást každé noční akce - stezka odvahy. Nikdo strachy neprchl, nikoho si nevzal bubák, a tak po desáté hodině složili všichni znavená těla do připravených spacáků. Že by měly unavená i mluvidla, o tom jsme si ale mohli nechat jenom zdát. O tom, že by se jim pusy zastavily během promítání filmu, taky. A co se nám opravdu nezdálo, byli jsme nakonec vzhůru téměř celou noc.

Jak nám potom přišla vhod snídaně, kterou nám připravily paní kuchařky. S teplým kakaem a vánočkou se zážitky z předchozího odpoledne a večera probíraly skvěle.

Tak jsme si to zase užili, zase jsme to zvládli a odnášíme si nové zážitky. Děkujeme všem, kdo nám spaní umožnili a byli nápomocni. Unavení ale spokojení přejeme krásný zbytek školního roku!


Galerie