Článek

Bílkoviny, cukry, tuky

Profilová fotka

Mgr. Eva Mistrová

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Eva Mistrová

Navazující blok preventivního programu na téma poruchy příjmu potravy proběhl ve dnech 6. a 7. února 2024.

Nejprve si žáci čtvrtého a pátého ročníku připomněli základní informace z prvního setkání a poté se vrhli na další úkoly. V průběhu programu si rozšířili své vědomosti o jednotlivých zástupcích základních složek stravy a principech zdravého stravování.

Při jedné aktivitě pracovali s kalorickými tabulkami, kde vyhledávali informace o obsahu sacharidů, bílkovin a tuků ve vybraných potravinách, jídlech a výrobcích. Tyto údaje pak porovnávali při výběru „zdravé“ a „nezdravé“ stravy.

Realizátory programu byli lektoři neziskové organizace AZ Help.

Akce byla spolufinancována MSK ve vyhlášeném dotačním programu Podpora aktivit v oblasti prevence rizikového chování.

Galerie