Článek

Den dětí u vody

Profilová fotka

Mgr. Jitka Hájková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Hana Veverka Kociánová

Není nic lepšího než prožít výukový den na čerstvém vzduchu. A když se spojí Den dětí, hezké počasí, dobrá nálada, nové znalosti a pohodová stezka kolem řeky Opavy, tak nám vyjde prima den. Dne 1. 6. žáci 3. A odjeli do Vrbna pod Pradědem, aby plnili úkoly, které na ně čekaly podél 6 km dlouhé cesty kolem vody.

Navštívili jsme informační centrum, kde jsme si vyzvedli poučné knížky se záznamovými archy. Nakoupili si upomínkové předměty a poté se vydali cestou turistického značení za znalostmi a prožitkovými činnostmi.

Vydováděli jsme se v lanovém centru, ztratili se v palisádovém bludišti, pozorovali vše kolem nás, ochladili se v řece, prošli se pocitovým chodníkem, zdolali mnoho přírodních překážek, zahráli si interaktivní pexeso, viděli povodňové zábrany a dozvěděli se mnohé o rýžování zlata.

Cestu zpět jsme zvládli po cyklostezce a před odjezdem zpět do Bruntálu jsme se stihli občerstvit. Studené pití, zmrzliny i ledové kávy pro pedagogický dozor v tomto letním dni byly příjemnou tečkou za naší výukou v přírodě.

Jsme zdatní turisté a již se těšíme, až na konci června zdoláme nejvyšší horu Jeseníků.

Galerie