Článek

Naučnou stezkou kolem Bílé Opavy

Profilová fotka

Mgr. Hedvika Pařízková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Lenka Stromská

Ve čtvrtek 13. června nastal pro 5. B dlouho očekávaný a vytoužený den a s ním oblíbený výlet. A tentokrát to byla také prověrka jejich kondice. Čekal je totiž výstup na Praděd a to stezkou kolem Bílé Opavy a rovnou po náročnější žluté trase. A to opravdu není jen tak nějaká procházka lesem, jde o kus divočiny - cestou se musí překonat několik žebříků, mostů i vysokých lávek nad zurčícím potokem a tamními vodopády.

Děti nasadily velmi vysoké tempo a většina z nich ho udržela až na Ovčárnu. Protože nás na Ovčárně zastihly temné mraky a dešťové kapky, stala se pro tento den také naším cílem. Turistům z 5.B toale moc nevadilo - hranolky, kofola a pár malých suvenýrů jim výstup na nejvyšší horu Moravy vynahradily. Po krátkém občerstvení jsme tedy naše kroky nasměrovali zpět do Karlovy Studánky.

Malebnou lázeňskou obec si děti prošly samy, utratily poslední peníze, čímž završily výčet sportovních výkonů, a mohli sjem tedy unavení ale spokojení vyrazit domů.

Obě paní učitelky jsme zvyklé chodit túry a musíme před dětmi smeknout. Stezku zdolaly v úžasném čase a hlavně, i přes únavu, bolavé nohy a puchýře, také s dobrou náladou. Takže se těšíme na příště, až pokoříme i samotný Praděd.

Galerie